VLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 17, 18 en 19 september 2010 zullen weer honderden verkoopploegen de baan op gaan met azalea’s voor Kom op tegen Kanker.

Vorig jaar werden ondanks de prijsverhoging van 5 naar 6 euro maar liefst 250.000 plantjes verkocht!
De opbrengst ging naar projecten van Kom op tegen Kanker in de psychosociale kankerzorg, het kankerfonds van de Vlaamse Liga tegen Kanker voor mensen met kanker die het niet breed hebben.

En misschien vraagt u zich af wie dat Roosje is op de affiche van het Plantjesweekend.
Roosje heet eigenlijk niet Roosje. In het echte leven heet Roosje Kato Marnef. Kato is 8 jaar en woont met haar ouders, broer en drie zussen in Aartselaar. In april 2008 kreeg zij het slechte nieuws te horen: kiemceltumor, een zeldzame kanker in de buikholte. Een periode van angst, maar ook van strijd tegen deze ziekte, brak aan. Vandaag stelt Kato het goed. Ze wordt nog opgevolgd, maar moet slechts om de 6 maanden op controle. Ze gaat naar school en doet alle dingen die een kind van haar leeftijd doet. U kan ook de blog lezen van Kato’s ouders: www.bloggen.be/katoisziek.
Kom op dankt Kato en haar ouders voor de medewerking aan het Plantjesweekend.

In Sint-Pieters-Leeuw kan je de azalea plantjes volgend weekend tegen 6 euro op verschillende plaatsen kopen.
Ook enkele verenigingen zullen de plantjes verkopen. Zoals de KAV-dames die zullen rond gaan in het Negenmanneke. De verkoop gaat eveneens door op het Weerstandsplan aan de Sint-Stevenskerk.

Meer info: www.tegenkanker.be

%d