VLEZENBEEK:- Op vrijdag 16 april 2010 om 19u30 organiseert het 11 11 11-comité van Sint-Pieters-Leeuw ism ACV-Vlezenbeek een filmvertoning “It’s a free world’ in de Merselborre.
Aansluitend toets Guy Bonnewijn (ACV) de film aan de realiteit.

‘Waardig werk’ is een recht waar ngo’s en vakbonden zich gedreven voor inzetten. Zeker in deze crisistijd, waar we overspoeld worden met berichten over bedrijfsresultaten, en mensen op de dool geraken…
In It’s a free world stelt filmregisseur Ken Loach de wanpraktijken aan de kaak die betrekking hebben op arbeid. De film belicht ‘Waardig Werk’ op een beklijvende manier en geeft een duidelijk beeld over de illegale handel in arbeidskrachten. Toont ons hoe de wereld in de laatste decinia veranderd is. hoe jobzekerheid verdwenen is en hoe rechten van werknemers geschonden worden.
Deze film kreeg in Venetië de prijs voor het beste script.

Aansluitend komt Guy Bonnewijn aan het woord.
Vanuit ACV- Bouw en industrie, en tevens als coördinator van het Internationaal Departement, toetst hij de film aan de realiteit, hier bij ons maar ook over de grenzen heen. Hoe via de vakbond weerwerk kan geboden worden tegen dit onrecht.

Toegangsprijs 3 euro.

%d bloggers liken dit: