Hallo, meneer de steenuil!
Maak kennis op 6 maart 2010 in Sint-Pieters-Leeuw.

De steenuil is een klein en koddig uiltje dat zich thuis voelt in onze streek met knotwilgen en boomgaarden. Internationaal steenuilexpert Dries Van Nieuwenhuyse uit de Vlaamse Ardennen en een lokaal natuurkenner nemen ons nu zaterdag 6 maart mee in de wereld van de steenuil en haar leefgebied. We starten met een schemerwandeling in de mooie Zuunvallei waar we heel wat kans hebben om een steenuil te horen. Daarna volgt een bondige presentatie over de steenuil.

(
archieffoto: ringen steenuilen)

Afspraak op zaterdag 6 maart 2010 al om 17u30 aan de ingang van de kerk van Sint-Pieters-Leeuw. Rond 19u30 gaan we verder met de presentatie in de Colomazaal (1ste verdieping van kasteel Coloma – Rozentuin), een verrassend natje en een hartig droogje zijn voorzien. Vergeet je wandelschoenen niet mee te brengen. Een organisatie van Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën met steun van de Leeuwse Natuurvrienden, gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Vogelwerkgroep Zuid-West-Brabant.

Meer info: Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën: Koen De Rijck, 02 452 60 45, koen.derijck@RLZZZ.be – www.RLZZZ.be.

Share

%d bloggers liken dit: