Hierbij wil het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw u informeren over de gespreksavond met Rik Devillé – op vrijdag 5 februari 2010 om 20u 00 in het Colomakasteel.

“40 jaar priesterschap en de Kerk van morgen”

gespreksavond met Rik Devillé naar aanleiding van zijn pensioen
Hij heeft vrienden en tegenstanders, net als zijn grote voorbeeld uit Nazareth. Zijn roeping loopt niet steeds in de ambtelijke pas, maar is er één van een zich steeds vernieuwend engagement. Een christelijk leven is immers geen vrijblijvende keuze.

In de lente van 2009 ging Rik Devillé met pensioen. Hoe kijkt hij nu – met twaalf maanden afstand – terug op zijn roeping, op de persoonlijke invulling ervan, op de resultaten van werk.

Waar plaatst hij de Kerk van morgen, wat zal haar rol zijn in onze maatschappij die schijnbaar minder tijd en ruimte laat voor geloofsbeleving. Is er leven voor een Kerk in een wereld met steeds minder God?

Toegang : € 2 (leden: € 1 ) — Iedereen welkom


Hierbij wil het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw u informeren over het Nieuwjaarsfeest dat plaatsvindt op zondag 7 februari 2010 om 9u 30 in het Colomakasteel.

– welkom met koffie en koek
– gastspreker Bart De Wever
– optreden Axl Peleman
– receptie aangeboden door de vereniging

iedereen welkom – ingang 5 euro

Bij die gelegenheid wordt ook het Vic Feytons Erediploma uitgereikt aan kunstfotograaf Patrick Bardyn, in 2009 oa winnaar van de Bronzen Lens, een internationale fotowedstrijd.

Share

%d bloggers liken dit: