VLEZENBEEK: – zondag 13 december 2009 om 11 uur, Sinterklaasconcert in De Merselborre Vlezenbeek met Camerata Janacek, een schitterend ensemble, strijkers en blazers, van de Janacek Filharmonie uit Ostrava in Tsjechië.

Camerata Janacek is een schitterend kamerorkest – twaalf strijkers en vier blazers – met als thuishaven de stad Ostrava in Moravië.

Camerata Janacek staat onder de leiding van de gedreven concertmeester Pavel Dolezal.

Het wordt – naar goede Tsjechische gewoonte – dus een bijzonder en feestelijk concert.
Bij een feestelijk concert hoort een al even feestelijk programma.

Het concert start met het heerlijke divertimento KV 137, dat Mozart componeerde in Salzburg in de lente van 1772.

Het celloconcerto in C van Josef Haydn is een prachtvoorbeeld van een klassiek concerto in lyrisch-briljante stijl en vereist van de solist een buitengewoon virtuoos spel. Er zal dus een glansrol weggelegd zijn voor solist Jiri Hanousek.

Heel speciaal wordt het concert met de uitvoering van de twintigste symfonie van de Brusselse componist en persoonlijke vriend van zowel Haydn als Mozart, Pieter Van Maldere. Dit is prachtige Vlaamse orkestmuziek voor alle tijden!

INFO & reservering: Lut Moriau – Sigrid Vander Meeren ’02 371 22 62 – cultuur@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: