SINT-PIETERS-LEEUW: – In het parkdomein ‘Groenenberg’ in Sint-Pieters-Leeuw strijken vanaf zondag 31 mei ’09  300 pinguïns neer. De pinguïns zijn van de hand van de West-Vlaamse kunstenaar William Sweetlove . Een opvallend kunstproject naar een idee van 1 Night 4 Dakar uit Lennik. Een vzw die de levensomstandigheden van de inwoners van Pikine een voorstad van de Senegalese Dakar wil verbeteren.

kunstgroep ‘Cracking Art Group’plaatst 300 pinguïns in domein Groenenberg
kunstgroep ‘Cracking Art Group’ plaatst 300 pinguïns in domein Groenenberg

Met ‘de Dag van het Park’ kan je de installatie van 300 rode, gele en groene pinguïns van 1,20meter gaan bewonderen. Kunstenaar William Sweetlove is niet aan zijn proefstuk toe, Samen met 5 andere kunstenaars vormt hij de kunstgroep ‘Cracking Art Group’. Een groep internationaal gereputeerde kunstenaars die uitsluitend werken met gerecycleerd plastic. Recycleerbare kunst met een ecologische boodschap.

2009-05-28-pinguins-groenenberg_5 2009-05-28-pinguins-groenenberg_4
2009-05-28-pinguins-groenenberg_2 In Groenenberg staan de pinguïns ook in het teken van het goede doel. En dit voor de vzw 1N4D (One Night for Dakar) die zich inzet voor de levensomstandigheden van de inwoners van Pikine een voorstad van de Senegalese Dakar.

Dr. Dirk Van de Sype van 1N4D:” Waar we vooral nu mee bezig zijn is de bouw van een lagere school. We zijn een school aan het bouwen voor 250 kinderen waar eens de school op volle toeren draait 500 kinderen les zullen kunnen volgen. Voor die lagere school hebben we natuurlijk geld nodig. Een deel daarvan werd ons geschonken door de Nationale Loterij en het andere deel moeten we zelf bekostigen. En daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om die fondsen bijeen te halen.”

Daarom zijn de pinguïns niet alleen te bekijken maar zijn er ook speciale exemplaren te koop.

Dr. Dirk Van de Sype van 1N4D:” In de marge van het evenement worden een honderd pinguïns gesigneerd en in een exclusieve kleur verkocht. Waarvan de vraagprijs 3000 euro is.”
2009-05-28-pinguins-groenenberg_3 Het evenement opent op 31 mei 2009 naar aanleiding van de Dag van het Park en krijgt de steun van het agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Gemeenschap.

De installatie is de hele zomer te bekijken. Het slotevenement vindt plaats op 27 september.
Lennik en Sint-Pieters-Leeuw verlenen hun steun.
De bedoeling is tijdens de zomer verschillende activiteiten rond deze kunstinstallatie te organiseren.
  pinguins-groenenberg

Meer info over One Night for Dakar: www.1n4d.be

4 comments

  1. ik zou graag eenpinguin kopen!! Ze zijn gewoon fantastisch en ook die schilpadden.

  2. Geachte dame en of heer,

    Zijn de pinquins te koop en zo ja hoe duur zijn ze dan?? Groetjes.

    E. Wouters

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: