2009-03-08-pajot-op-den-velo-vlezenbeekPraktische gegevens:
3 fietstochten: 25, 40 en 65 km.
1 wandeltocht: 12 km

Onze fiets- en wandeltocht zal doorgaan op 8 maart 2009 en zal starten in de voormiddag (van 8 tot 11 uur). Al onze deelnemers worden verwacht aan de Bellekouter in Affligem, waar onze start zal plaatsvinden.
De fietsers van Sint-Pieters-Leeuw en omstreken kunnen ook aan Inkendaal’De Bijtjes’  zelf starten voor hun tocht van 65 km.
Adres: Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw)

De fietstocht zal lopen door het mooie Pajottenland. Er is keuze uit drie verschillende fietstochten en ook één wandeltocht, elk met hun eigen afstand. Dus voor ieder wat wils!
Uiteraard gaan we onze deelnemers af en toe eens goed verwennen. Dit zullen we doen met behulp van enkele tussenposten. Hier zullen we onder meer een snackje, een drankje en een stuk fruit aanbieden.

Deelnameprijs (incl. wandel- of fietsroute, drankje, gezond tussendoortje en tombolalotje):Vvk: 4euro Adk: 5euro
Kaarten verkrijgbaar door ons te contacteren via de site of bellen naar 0472 58 25 42, meer info: KLIK HIER

Organisatie:
Wij zijn acht studenten die een opleiding handelsingenieur volgen aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en we kregen de opdracht om een winstgevend project te realiseren voor een goed doel. De bedoeling is er zoveel mogelijk mensen toe aan te zetten om deel te nemen aan ons project, zodat we voldoende geld kunnen inzamelen. De winst wordt integraal geschonken aan het revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek.

Het Goede doel

Ziekenhuis Inkendaal: Inkendaalstraat  1, 1602  Vlezenbeek
Ziekenhuis Inkendaal: Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek

Inkendaal vandaag

Ziekenhuis Inkendaal maakt deel uit van de v.z.w. Inkendaal-Koninkijke instelling. De vereniging heeft als doel het inrichten van activiteiten die bijdragen tot maximaal herstel of behoud van lichamelijke functies en het psychosociaal welzijn. Enkele van deze activiteiten kunnen zijn: het inrichten van een gespecialiseerd revalidatieziekenhuis met specifieke zorgprogramma’s, een ziekenhuisschool en van thuiszorg ondersteunende revalidatieprogramma’s. Zoals hierboven vermeld, richt het ziekenhuis zich tot specifieke noden van de patiënten. Het is voorzien van geneesheerspecialisten van verschillende disciplines waaronder neurologie, neuropediatrie, pediatrie, fysische geneeskunde, geriatrie, pneumologie en orthopedie. Samen zoeken de specialisten naar zorgprogramma’s die speciaal ontwikkeld zijn voor de noden van een bepaalde patiënt. Ze zijn eveneens verantwoordelijk voor de kwaliteit van de verzorging. Belangrijk is ook te vermelden dat familieleden de nodige hulptechnieken kunnen aanleren in het ziekenhuis, om de patiënt te verzorgen als deze het ziekenhuis verlaat.

In sommige gevallen is de revalidatie niet meer mogelijk. Daarom beschikt het ziekenhuis over een gespecialiseerde ploeg die instaat voor de palliatieve zorgen. Een palliatieve zorg is ervoor zorgen dat een patiënt, waarvoor geen revalidatie meer mogelijk is, zijn laatste dagen, weken of maanden zo aangenaam mogelijk doorbrengt. Deze ploeg heet het Palliatief Support Team. Dit team kan je vragen beantwoorden over zowel comfort, pijnbehandeling, voeding als over wondzorg.

Grote bekommernis

inkendaal-vlezenbeek-2Een van de grootste bekommernissen van het ziekenhuis zijn de neuromusculaire aandoeningen die vooral kinderen treft. Een ander woord voor neuromusculaire aandoening is spierziekte. Binnen de neuromusculaire aandoeningen is er een grote verscheidenheid. De oorzaak van zo een ziekte kan liggen in de spieren zelf, in de overgang tussen de zenuw en de spier, in de zenuwen of in het ruggenmerg. Enkele voorbeelden van spierziektes zijn de spierziekte van Duchenne, spinale musculaire atrofie (SMA) en de ziekte van Werdnig-Hoffmann. Van alle erfelijke aandoeningen veroorzaakt de ziekte van Werdnig-Hoffmann het grootste aantal kindersterfte is dus bijgevolg een belangrijk aandachtspunt in het revalidatieziekenhuis. De eventuele opbrengst zou bijvoorbeeld naar een nog betere behandeling van deze aandoening kunnen gaan.

Adres: Ziekenhuis Inkendaal – Inkendaalstraat  1, 1602  Vlezenbeek
Algemeen nummer:  02/531.51.11 – www.inkendaal.be

%d bloggers liken dit: