Werd er 100 jaar geleden in jouw dorp een onopgeloste moord gepleegd? Tijd om opnieuw een eigen onderzoek in te stellen! Criminaliteit, misdaad en straf hebben de mens steeds gefascineerd. Ook vandaag krijgen de sensationele en spectaculaire aspecten van de rechtszaak nog veel aandacht. In deze cursus leer je fictie schrijven op basis van waargebeurde feiten. Een historicus geeft een inleiding in de historische methode en maakt je wegwijs in de gerechtelijke archieven. Daarna bezoek je de archieven van de hoven en rechtbanken in Anderlecht. Je kan er je ‘zaak’ uitzoeken of opsporen en de feiten uitpluizen. Via een creatief schrijfproces leer je hiermee een boeiend en spannend moordverhaal schrijven.
Lesmoment: 6 bijeenkomsten.
Begeleider: Jan De Cock, Leen Van den Bergh.
Prijs: 55 euro (basisprijs).

Waar & Wanneer: Zaterdag 11, 18 en 25 oktober, 8 en 15 november en 20 december 2008 van 9.00 tot 16.00 uur in het gemeentelijk cultureel centrum Coloma,
Jozef Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw.

Info en inschrijvingen:
Arch’educ – Vormingplus Halle-Vilvoorde Stationsstraat 70, 1730 Asse
E-mail: info@archeduc.be  Telefoon: 02 454 54 01 www.archeduc.be

%d bloggers liken dit: