Na een succesvol jaar herneemt de muziekschool van de fanfare uit Vlezenbeek haar activiteiten.
Elk jaar mag de fanfare rekenen op een vijftal nieuwe muzikanten die de grote groep komen versterken. Eerst leren de kersverse muzikanten samenspelen in onze jeugdband L!NK, daarna nemen zij hun plaats op in de grote formatie.

De fanfare staat zelf in voor de opleiding van de toekomstige muzikanten, zowel voor de notenleer als op een instrument.

Gedurende 2 schooljaren worden tijdens de lessen notenleer de elementaire vaardigheden ontwikkeld van het vlot lezen van een muziekpartituur. Vanaf het tweede jaar wordt het bespelen van een instrument aangeleerd terwijl de lessen notenleer worden verder gezet. Vanaf dan zijn de muzikanten klaar om via de jeugdband naar de fanfare op te stappen.

Dit jaar doet de fanfare een speciaal aanbod naar de volwassenen : bij voldoende inschrijvingen start de muziekschool een lessenreeks notenleer voor volwassenen. Mensen die er altijd hebben van gedroomd om een instrument te bespelen maar nooit de tijd hadden of niet de stap naar de muziekschool durfden zetten. Mensen die na een stop van enkele jaren graag terug muziek willen maken in een toffe sfeer zijn bij meer dan welkom. Na een inleiding in de notenleer zullen deze “would-be muzikanten”  merken dat de overgang naar het bespelen van een instrument echt niet moeilijk hoeft te zijn…

PRAKTISCHE INFORMATIE

Inschrijven kan op woensdag 3 september 2008 van 18u30 tot 19u30 in het C.C. De Merselborre te Vlezenbeek.
Zowel de lessen notenleer als instrument worden door onze dirigent Guy Paridaens verzorgd.
De lessen gaan allen door in het C.C. De Merselborre te Vlezenbeek.
Het 1° jaar en 2° jaar notenleer gaat steeds op woensdag door. De eerste les heeft plaats op woensdag 10 september 2008.
De lesmomenten instrument worden met de lesgever afgesproken en kunnen doorgaan op maandag en vrijdag.

Voor meer informatie kan u terecht op het
e-mailadres van de fanfare: fanfarevlezenbeek@hotmail.com 

 

Bron: Didier Rosmane

%d bloggers liken dit: