Sint-Pieters-Leeuw / Halle: – Het vocaal ensemble T’Andernaken onder leiding van Peter Leys (Sint-Pieters-Leeuw) heeft het genoegen u uit te nodigen op zijn concert van zaterdag 24 mei 2008 om 20.30 uur in de Basiliek van Halle.

Sieglinde Baeyens, sopraan, Charles-Emile Vanderlinden, bariton, Vinciane Degroote, harp en Wouter Dekoninck, orgel, verlenen hun medewerking aan dit concert.

Voor dit concert kozen zij uit hun repertoire werken die zich situeren in het hartje van de romantiek.

Na een feestelijke ouverture voor orgel volgt het een kleine Mariahulde. We zijn immers te gast in de Halse Basiliek. We beginnen a capella met een Ave Maria van Peter Benoit. Daarna volgen drie Mariamotetten voor koor en orgel die Edgar Tinel schreef na een reis naar Lourdes, en een Ave Maria van Gaetano Donizetti voor sopraan, koor en orgel.

Dan volgt een intermezzo voor harp.

Ook het tweede deel begint a capella met korte religieuze werken van Franz Servais, Leoš Janáček en Felix Mendelssohn-Bartholdy en we sluiten het tweede deel af met de Cantique de Jean Racine (koor en orgel) van Gabriel Fauré en het Ecce Lignum Crucis (bariiton, koor en orgel) van de Poolse componist (en vriend van A.F. Servais) Stanislaw Moniuszko.

Voor we aan het laatste deel van het concert beginnen volgt een tweede intermezzo.

Als inleiding brengen we het gregoriaanse Media Vita en dan volgt het Requiem van Gabriel Fauré in een versie voor sopraan, bariton, koor, harp en orgel.

kaarten : ingang € 10 | reductie (cjp, +3,…) € 9 | voorverkoop € 8
verkrijgbaar : bij de leden | www.tandernaken.be | zavelstraat 10 1500 halle – 02 356 15 65

%d bloggers liken dit: