Sinds 14 maart 2008 (zie artikel) heeft Sint-Pieters-Leeuw een wekelijkse markt.

Vandaag werd de markt officieel geopend.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “ We hebben gewacht met de markt officieel te openen tot we zeker waren dat ze standvastig is zowel qua marktkramen als bezoekers. Maar nu zijn we zeker de markt zorgt voor nieuw leven. Vroeger was het stil rond de kerk nu broeit het er van het leven. Het is ook goed voor de vele sociale contacten die er gemaakt worden.
Tevens wil ik de buurtbewoners danken, want zij moeten nu omwille van de markt elke vrijdag hun wagen buiten het centrum parkeren voor de markt. Dank daarvoor”.

Schepen van markten Luc Van Ruysevelt had de eer om het lint door te knippen.
Het geheel werd opgeluisterd door het wandelorkest Frank en de Andere Noot. Nadien kregen de aanwezigen nog een glaasje kriek of fruitsap aangeboden.

Marktleider Bruno Crockaert opent reeds enkele weken de markt met een oude klok. Deze blijkt hij gevonden te hebben in het Sint-Antoniusklooster van Sint-Pieters-Leeuw.
Van hem kregen we ook te horen dat er wekelijks een 35 standhouders aanwezig zijn en er ondertussen een wachtlijst is met 80 kandidaten.
Bruno Crockaert: “ Verder uitbreiden van de markt ligt moeilijk want de kerk moet bereikbaar blijven voor diensten zoals trouwfeesten. Iets verder in de straat liggen scholen en deze moeten ook steeds bereikbaar blijven. Vandaar dat de markt niet vergroot.
Pluspunten aan onze markt in Sint-Pieters-Leeuw is dat je er veel streekproducten kan kopen uit Leeuw zelf en het Pajottenland.”
Markt Sint-Pieters-Leeuw: elke vrijdag van 15 tot 19 uur.
Aan De rink in Sint-Pieters-Leeuw. Het traject van de markt begint aan de ingang van de kerk tot voorbij apotheker Toelen en het gedeelte tot kruidenier Leo Slachmuylder

%d bloggers liken dit: