Sint-Pieters-Leeuw /  Vlaams-Brabant: – Traaggroeiende grasmengsels vindt u in uw tuincentrum. In deze mengsels is het snelgroeiend Engels raaigras (Lolium perenne) vervangen door Roodzwenkgras of Festuca rubra.
Traaggroeiend gras heeft minder meststof en zorgen nodig. Een maaibeurt om de tien dagen in de plaats van om de week volstaat en geeft 50 % minder maaisel. Traaggroeiend gras is een ideale aanvullign op een mulchmaaier. Traaggroeiend gras is wintervaster en beter bestand tegen droogte en schaduw. Het dichte gazon is goed geschikt voor normale betreding en spelende kinderen.
De provincie Vlaams-Brabant geeft subsidies bij de aankoop van traaggroeiend gras. Voor de actieperiode en -voorwaarden, neem contact op met uw gemeente of intercommunale. Op www.kringlooptuinieren.be vindt u een handige tabel met contactgegevens.
Traaggroeiend gras uitproberen in een deeltje van uw tuin?
Dat kan! Vraag een gratis staal van 100 gram, goed voor een oppervlakte van 8 tot 10 m². We leveren uit voorraad één van de beschikbare mengsels.
Vraag het aan vóór 30 maart 2008. Met eenvoudige druk op de knop en uw adresgegevens ontvangt u enkele weken later het staaltje in de bus.

(Actie geldig zolang de voorraad strekt).

 voor het gratis staaltje klik hier

2 comments

  1. Bedankt voor de tip!
    We gaan dat traaggroeiend gras eens uitproberen.
    Nog veel succes met de blog.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: