Sint-Pieters-Leeuw: – Eindelijk is de kogel door de kerk. Wat velen toch al een tijdje bezighield, is nu toch een feit: er komt een wekelijkse markt in onze gemeente.

In het kader van het marktgebeuren te Sint-Pieters-Leeuw en onder de noemer “Leeuw leeft” heeft het college van burgemeester en schepenen beslist een wekelijkse markt in te richten in het centrum, met name aan “de Rink”.
Deze markt zal plaatsvinden
vanaf 14 maart 2008, op vrijdagnamiddag van 15.00 tot 19.00 uur
en zal geen afbreuk doen aan bestaande marktactiviteiten, noch binnen noch buiten de gemeentegrenzen.
Het traject van de markt begint aan de ingang van de kerk tot voorbij apotheker Toelen en het gedeelte tot kruidenier Leo Slachmuylders.
De mogelijkheid om deel te nemen wordt jullie aangeboden middels de eigen productie te verkopen en te promoten aan een nog op te bouwen cliënteel. De accommodatie, publiciteit en algemene organisatie daartoe zal worden verzorgd door onze bevoegde diensten.
Welke producten komen nu precies in aanmerking:
Landbouwproducten in het algemeen, zuivelproducten, aardappelen, vlees, vis, gevogelte, groenten en fruit, planten en bloemen, brood en banket, pluimvee, snoepartikelen, bioproducten en andere. Ook schoonmaakproducten, textiel en lederwaren worden toegelaten. Een keuze uit de hopelijk vele aanvragen zal worden gemaakt door het marktcomité op basis van hygiëne, ervaring en kwaliteit van de te koop gestelde goederen.
Een proefperiode van drie maanden wordt voorop gesteld.
Om de nodige bereikbaarheid te garanderen van de markt en de scholen zal er slechts een gedeelte van de Rink worden afgesloten. Dit verkeerstechnisch aspect wordt geregeld door de dienst Mobiliteit en door de politie.

Info: Dienst Markten: Bruno Crockaert , 02 371 22 53 bruno.crockaert@sint-pieters-leeuw.be

 zie ook artikel 30/12/07

%d