Sint-Pieters-Leeuw waterleeuwen-provinciaal-kampioenschap_Aarschot2008
Sint-Pieters-Leeuw / Aarschot: – Drie zondagen lang hebben de waterleeuwen deelgenomen aan de provinciale kampioenschappen te Aarschot. En men zal het geweten hebben. De resultaten van onze 16 zwemmers zijn ronduit schitterend. Nog nooit was de medailleoogst zo groot. Acht waterleeuwen hebben samen negenentwintig keer het podium mogen betreden.

Alexandra Devillé kan zonder meer de revelatie van de club genoemd worden met vijf keer goud op de 100; 200 en 400 meter vrij en 100 en 200 meter wissel. Verder won ze nog één maal zilver en twee maal brons. Loïc Cerulus won twee maal zilver op de 50 en 200 meter vrije slag en maar liefst zes keer brons op diverse nummers. Blijkbaar heeft hij voor brons een sterke voorkeur. Jonas Crevits won twee maal goud op de 200 en 400 meter vrije slag en vier maal zilver op 50 en 200 vlinder, op 100 meter vrije slag en op 400 meter wissel. Nils Van Belle won twee maal brons op 400 meter wissel en op 200 meter vlinder. Michaël Devillé won zilver op 200 meter school en brons op 50 meter school. Karolien Lepoudre haalde brons op 200 meter school net zoals Tom Pissens en ook Sven Vincke haalde brons op de 100 meter vrije slag. Verder waren er nog ereplaatsen voor Siebens Stephanie, Robin Inge, Michiels Louka, Demesmaeker Robin, Meere Jonas en Joni, Van Belle Jorien en Defour Sara.

Deze resultaten tonen duidelijk aan dat de waterleeuwen zeer goed presteren in de belangrijkste wedstrijd van het jaar op provinciaal niveau. Dat alleen al zestien zwemmers van de club de limiettijden haalden is reeds een groot succes. Nooit eerder was de delegatie naar de kampioenschappen zo groot dankzij het volgehouden werk van onze trainers. Op de foto kunt u alle enthousiaste waterleeuwen herkennen in hun gloednieuwe trainingspakken met dank aan de sponsors(zie corresponderende rubrieken op de web: www.waterleeuwen.be). De eerstkomende uitdaging zijn de Vlaamse jeugdkampioenschappen begin februari. Vijf waterleeuwen gaan er hun club vertegenwoordigen.

bron: www.waterleeuwen.be

%d