2007-11-11-incar.jpg
Zuun: – Op vrijdag 9/11/2007 kwam de dansgroep INCAR, die zijn thuisbasis heeft in het Oostvlaamse Lebbeke, voor een gevarieerd dansspektakel opnieuw naar Zuun afgezakt. Ook al dateerde het vorige optreden al van 1996, de professionaliteit en de inzet van deze dansgroep stond nog in menig geheugen gegrift. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Sint-Lutgardiskerk weer met meer dan 300 toeschouwers gevuld werd.
 

Deze keer traden 24 dansers en danseressen, variërende qua leeftijd van 13 tot 23 jaar, op met hun opvoering van de aflopende productie E_Motions. Gedurende twee keer 45 minuten gaf de internationaal gerenommeerde groep een prachtige opvoering ten beste en nam zij in een flitsend tempo de enthoesiaste toeschouwers mee naar verschillende aspecten van het menselijke bestaan: passie, hartstocht, verleiding, eenzaamheid, verlies, maar ook uitbundige vreugde, vriendschap en hoopvol uitkijken naar een stralende toekomst. Aan het afsluitend applaus te horen, was de opvoering door INCAR, evenals de organisatie van KWB Zuun, KAV Zuun en het Sint-Lutgardiskoor, een schot in de roos. 

Wie deze show graag nog had willen zien, is er aan voor de moeite. Evenwel niet getreurd, want INCAR is al vele maanden zeer intensief bezig met de voorbereiding van een nieuwe productie, namelijk “Reflexxions”. De première van de nieuwe productie is gepland op 11/04/2008 in hun thuisbasis Lebbeke. Wie interesse betoont voor deze opvoering, kan al eens een kijkje nemen op de website www.incar-dansspektakel.be . 

Tekst en foto’s :  Jan Morre

%d