2007-10-18-honderdjarigen-spl.jpg
Sint-Pieters-Leeuw:  – In het rustoord Sint Antonius in Sint-Pieters-Leeuw vierde Paula Vanderlinden (inzetfoto) haar honderdste verjaardag. Ze is er in goed gezelschap, want nog zes andere resideren zijn honderd en meer. Deze zijn: Lisa Bardo, Leontine De Boeck, Maria Cockmartin, Maria Staf, Elisa Tinlot en Angèle Swerts. Zij werden allen in de bloemen gezet.

Paula werd geboren in Brakel (Oost-Vlaanderen) en kwam uit een nest van 17 kinderen. Paula is in haar jonge jaren veel verhuisd van Brakel naar Oudenaarde. Dan naar Jette. Verder woont ze nog in Laken en Borsbeek. Ze woont zelfs een tijdje in Frankrijk in Cazillac. Zij was een goede leerling en hoewel ze geen diploma had, gaf ze zelfs Les toen ze in Frankrijk woonde. Toen ze in 1926 naar Huizingen verhuisde volgde ze een opleiding steno-dactylo. Met haar diploma op zak wordt ze secretaresse in ‘Papeteries van Huizingen’. Hier beëindigde zij haar loopbaan in 1967.

Paula is nooit getrouwd geweest en samen met haar zussen Anna en Elza doen zij hun intrede in Sint Antonius op 4 oktober 1996. Ze deelden er samen een kamer en waren zo op elkaar gesteld dat zij niet actief deelnemen aan de hobby activiteiten. Zij zijn er wel een goede ondersteuning bij de misvieringen.

Haar twee zussen zijn intussen overleden. Intussen verblijft haar broer Leon op dezelfde verdieping in het rusthuis. Na de dood van haar zussen neemt Paula wel deel aan de hobby activiteiten. 

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder