Zuun: – Zaterdag 22 september was het eindelijk weer zover : een nieuw werkseizoen van de lokale KWB-afdeling van Zuun werd feestelijk ingeleid met de ondertussen al welbekende Startdag. 
Om 16 uur was het verzamelen geblazen voor een aperitief en een goed verzorgde viergangen-menu van de KWB-kookmannen en de welwillende steun van een aantal KAV-sympathisanten. Circa 157 leden van alle leeftijden genoten van de kookkunst bij een lekker glaasje wijn, bier of frisdrank. Omstreeks 20 uur was het dan eindelijk hét moment waarop eenieder al lang zat te wachten : de diverse optredens van de KWB-leden en hun kinderen, gaande van dans tot zelf uitgewerkte, hilarische sketches die de ganse zaal in vervoering brachten. De jongste deelnemer Evelien, net op haar tweede verjaardag, stal vele harten door haar spontane aansluiting bij de jongste dansgroep. De ondertussen traditionele optredens van Marc, Yves, Eric, Annie en Bernard brachten de toeschouwers aan het lachen, net zoals de KWB-jeugd met ondermeer hun welgeslaagde parodie op de politieseries Witse, Baantjer en Aspe. En de demogroep New Dimension zette op het podium een sublieme dansprestatie neer. Het ene optreden na het andere volgde elkaar in snel tempo op. Ondanks het late einduur, omstreeks middernacht, was de zaal nog vol enthousiaste kijklustige, toen de Plopkabouters het podium opkwamen voor de slotact van de avond. Gelet op de talrijke opkomst én de geslaagde samenwerking van oudere en jongere KWB-leden, die duidelijk aangeeft dat de KWB-afdeling Zuun nog steeds springlevend en toekomstgericht is, komt er volgend jaar ongetwijfeld een nieuwe editie van de Startdag ! Meer info omtrent talrijke activiteiten van de afdeling KWB-Zuun op de website www.kwbzuun.be

Tekst en foto’s : Jan Morre.

%d