2007-09-20-150jaarneuhaus.jpg
Vlezenbeek: – Het chocoladehuis startte in 1857 als een apotheek in de Sint-Hubertusgalerij in Brussel. Maar de chocolade kreeg na verloop van tijd de bovenhand op de medicijnen. Vandaag verkoopt Neuhaus tachtig verschillende pralines in meer dan tweeduizend verkooppunten in de hele wereld.
De pralineketen viert zijn 150ste verjaardag met de Rain of Stars, een doosje met chocolade delicatessen van de hand van negen internationale meesterkoks. 
  

De productiefaciliteiten van Neuhaus zijn gevestigd in Vlezenbeek. Waar in 1998 15 miljoen euro werd geinvesteert in een hypermoderne productieafdeling.

De meeste bedrijven slagen er niet in om 150 jaar oud te worden. Wat is het geheim van Neuhaus?
gedelegeerd bestuurder Jos Linkens: “We hebben het geluk gehad dat het bedrijf altijd goed geleid is geweest en dat we goede producten maken. Vandaag is Neuhaus nog een van de weinige luxechocolatiers die in België verankerd zijn. We hebben met de Belgische holding Bois Sauvage een aandeelhouder die ons alle middelen geeft om te groeien”.
Neuhaus en andere Belgische chocolatiers doen de voorbije jaren opvallende inspanningen op het vlak van vernieuwing. Was de sector ingeslapen?
“Er werd te veel gewerkt op automatische piloot. Er werd gemakshalve gekozen voor superklassieke producten. Daar is niks mis mee. Een goed gemaakte praliné wordt over vijftig jaar nog altijd verkocht. Maar je moet zorgen voor een goed evenwicht tussen klassieke en nieuwe producten. Al moet je van Neuhaus niet meteen verwachten dat het trendy producten gaat maken”.
  De duurdere grondstoffen maken ook onze Belgische chocolade duurder. Bij luxechocolatier Neuhaus stegen de prijzen dit jaar al met een goede 10 procent.
“Geen haar op ons hoofd dat eraan denkt om te gaan besparen op onze ingrediënten”, zegt gedelegeerd bestuurder Jos Linkens.

meer info: http://www.neuhaus.be

%d