2007-09-19-school-vlezenbeek.jpg
De Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ) heeft met 11.000 brooddozen een dorpsschool gebouwd voor het Noordstation.

Brussel / Sint-Pieters-Leeuw: – Daarmee wil de jeugdbeweging meer aandacht vragen voor de dorpsscholen in Vlaanderen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het moeilijk hebben om buitenschoolse opvang te vinden voor hun kinderen. Met de slogan “Dorpsscholen zijn broodnodig” wil de KLJ de aandacht vestigen op de voordelen van dorpsscholen. “Ze bevorderen het sociale contact, stimuleren de verbondenheid, brengen leven in een dorp en zijn goed voor het milieu”, klinkt het. “De kinderen kunnen makkelijk met de fiets naar school en door de kleinschaligheid kunnen kinderen opgroeien in een veilige omgeving.”
In de rand van deze manifestatie werd bekend gemaakt dat er binnen enkele jaren een nieuwe kleuterschool komt in Sint-Pieters-Leeuw

Vlezenbeek: – Nieuwe kleuterschool voor 130 kleuters in Vlezenbeek.
Directrice Vivianne De Win van Ave Mariabasisschoool: ” Normaal gezien beginnen wij in 2008 aan de bouw van een nieuwe kleuterschool. Wij zijn daar al jaren mee bezig. Er worden vijf kleuterklassen gebouwd, een volledig nieuw complex. Er zal ook een turnzaal bij zijn en een overdekte eetzaal,… Onze klasjes zijn nu te groot dus naar de toekomst toe zouden wij er ook voor willen ijveren dat de klassen wat kleiner gemaakt worden.
Ave Mariabasisschool Dorp 48 Vlezenbeek 02/ 569 07 24 http://users.telenet.be/ambvlezenbeek/index.htm

%d