2007-09-03-douane-ruisbroek.jpg
Ruisbroek – Op de E19 in Ruisbroek werd zondagochtend een grote wegcontrole gehouden door de politie en de douane. Langs die weg rijden heel wat bussen en vrachtwagens naar Brussel. En soms hebben die een illegale lading bij.
Vooral vrachtwagens die uit Spanje komen, werden gecontroleerd. Langs dat land komen heel wat drugs uit Noord-Afrika en Zuid-Amerika naar Europa en België.
Niet alleen vrachtwagens, maar ook bussen werden gecontroleerd. De bagage van vakantiegangers werd met scanners doorgelicht. En de bus zelf werd door een grote mobiele scanner gereden om hem te controleren op verborgen ruimten die misschien met drugs zijn opgevuld.
De vangst van de douane was niet bijzonder groot. Er werden twee kleine drugszendingen uit Frankrijk onderschept en boetes voor 2.800 euro uitgeschreven. Een tankwagen die op rode gasolie reed, werd aan de kant gezet. En een vrachtwagen die niet in orde was met verkeersbelasting en de verzekering, werd in beslag genomen.

%d bloggers liken dit: