2007-06-22_jvb_medaillevoorverdienste.jpg
Sint-Pieters-Leeuw: – Werkgroep voor Streek -en Volkskunde “Lewe” stelde tijdens de opening van de rozendagen de vernieuwde brochure Coloma Cultureel Centrum en rozentuin in première aan het grote publiek voor. Dit LEWE-themanummer is eveneens een jubileumeditie. Het eerste nummer verscheen in september 1992. In deze brochure verneem je hoe Ere burgemeester Felicien Bosmans destijds het Colomakasteel redde van verval en er van maakte wat het heden ten dagen geworden is. Een mooi kasteel dat dienst doet als cultureel centrum met park en fruitboomgaard.
De Brochure is te koop in het Colomakasteel voor 2,50 euro.
Burgemeester Lieve Vanlinthout had echter nog een verassing voor secretaris Gilbert Pické en voorzitter Felicien Bosmans van Lewe. Uit naam van de Provincie mocht ze aan beiden een Medaille voor Verdienste uitreiken voor hun 20 jarige inzet voor Lewe.
De burgemeester vond dat Gilbert deze medaille dubbel en dik verdiend had want Gilbert is “ een duivel doe al” voor de gemeente. Van archiveren, snuisteren en opzoeken van documenten over Leeuw tot echt altijd paraat zijn.  Voor Felicien Bosmans had Lieve Vanlinthout in naam van alle aanwezigen woorden van dankbaarheid en erkentelijkheid.

%d