2007-06-22_jvb_10de-rozendagen.jpg
Sint-Pieters-Leeuw: –
De vrienden van het spoor – het Nationaal Orkest van de NMBS – onder leiding van Leeuwenaar Jacques Balant mochten de 10 de rozendagen openen.
Provinciaal diensthoofd
van het Agentschap voor Natuur en Bos Marcel Vossen vermelde in zijn toespraak dat Leeuw de jongste Belgische rozentuin is maar ondertussen wel de grootste Europese rozentuin met rozen uit 25 landen en met meer dan 3000 variëteiten.
En hij bracht ook goed nieuws mee: “In de toekomst denken we eraan een Oosterse tuin aan te leggen. Meer bepaald een Chinese. Ik ben net terug van een verblijf in China en er zijn reeds vele positieve contacten gelegdt.
Eens de Oosterse tuin zal aangelegd zijn is de rozentuin van Coloma de enige volledige rozentuin ter wereld.
Marcel  Vossen heeft zichzelf nog meer doelstelling opgelegd. In 2010 wil hij met de Rozentuin internationaal doorbreken. In dat jaar zal men ook met een stand staan op de Gentse floralia om de nodige promotie te maken.
De rozendagen kan je nog het hele weekend en maandag bezoeken. Buiten de tuin en het Rozenmuseum kan je in het Colomakasteel gaan kijken naar  een tentoonstelling over de roos in de glaskunst door Jan en Elisabeth Leenknegt, Hennie Van Engeland en Maurits Nevens. Het geheel is omkaderd door bloemsierkunst van oa. Geert van Kelekom  ,Stijn Cuvelier en Groendekor. Deze laatste kreeg dit jaar ook een extra vermelding. Groendekor werkt namelijk reeds 10 jaar vrijwillig mee aan deze Rozendagen.

%d bloggers liken dit: