SINT-PIETERS-LEEUW: – Bakkers willen een beter imago geven aan hun beroep. Daarom stelden heel wat bakkerijen in Vlaanderen hun deuren open om aan de jeugd te laten zien dat er toekomst zit in het beroep van bakker. De raad van bestuur van VeBIC heeft bij aanvang van de beleidsperiode 2003-2007 resoluut gekozen voor het brengen van een positieve boodschap over de sector ondermeer in de media. Met steeds te blijven klagen en zagen dat het niet goed gaat. Dat bakker een “hondenstiel” is enz., zullen ze niemand aansporen om voor het beroep te kiezen. Met deze actie wil men niet de problemen in de sector ontkennen en wil men vooral geen afbreuk doen aan de inspanningen die de leden leveren dagelijks als ondernemers en als managers.
Kinderen tussen de 10 en de 14 jaar  konden met hun eigen ogen gaan zien hoe het er echt aan toe gaat in een bakkerij. Zo ook in de bakkerij Coppens in Sint-Pieters-Leeuw.
Het was niet de bedoeling om de geïnteresseerden een rondgang door de bakkerij te geven. Het accent lag op het doen.  Een 20 tal jongeren kwamen helpen bij bakker Luc Coppens. Luc steekt niet alleen zijn energie in zijn brood, maar ook in de promotie voor het verder zetten van het beroep.

%d bloggers liken dit: