2016-09-17-affiche-diabetesbeursREGIO: – Op zaterdag 17 september 2016 organiseert Diabeteswerkgroep Halle voor de vijfde maal de gratis Diabetesbeurs. Iedereen die meer wil weten over deze chronische ziekte is welkom in ‘t Vondel (J. Possozplein 40, 1500 Halle) van 10u00 tot 14u30.

Heel wat organisaties rond beweging, goed schoeisel, suikervrije voeding, etc. zullen aanwezigz zijn. Ook farmaceutische firma’s en beroepsverenigingen zullen een stand bemannen.
Verder kunnen bezoekers op de stand van de Diabeteswerkgroep genieten van een aantal diabeetvriendelijke hapjes, is er de mogelijkheid om zijn/haar bloedglucose laten meten en een voetanalyse te laten uitvoeren op een loopband.

Voor de lezingen wordt dit jaar de focus gelegd op zwangerschapsdiabetes en beweging!
Uiteraard is de stem van de patiënt zelf ook belangrijk, daarom zullen 2 patiënten hun persoonlijk verhaal brengen.

Programma:
10u00 – 14u30: doorlopend bezoek aan de beurs mogelijk
10u30 – 11u00: ‘Zwanger op een bedje van suiker’ – Hannelore Hofmans, vroedvrouw
11u30 – 12u15: ‘Het belang van bewegen bij diabetes’ – Senne Aelbrecht, onderzoeker VUB Brussel en personal trainer
13u30 – 14u00: ‘Diabetes en ik’ – getuigenis door 2 diabetespatiënten

De Diabeteswerkgroep Halle is een samenwerkinginitiatief van Artsenkring Halle en Omgeving en SEL Zorgnetwerk Zenneland die naar een multidisciplinaire werking – streeft. Deze komt tot uiting in de samenstelling van de groep. Zowel huisartsen, diabeteseducatoren, kinesisten, podologen, diëtisten als andere zorgverleners steken maandelijks de koppen bijeen om tal van initiatieven op poten te zetten.

%d bloggers liken dit: