REGIO: – België is een regenland. Wie hier aan sport doet, weet wat hij kan verwachten. “Slijk” is een vijfdelige TV documentaire reeks op canvas (VRT) over sporten die zich vaak afspelen in de modder en mensen die ze beoefenen. In de eerste aflevering op maandag 24 augustus 2015 om 21.015 uur volgen ze veldloper Isaac Kimeli en coach Tim Moriau van het Olympic Running Team.
2015-03-15-BK-veldlopen_11 2015-03-15-BK-veldlopen_08
Maandenlang kregen ORT’er Isaac Kimeli en coach Tim Moriau een cameraploeg van productiehuis Diplodokus in hun zog. Ook het Olympic Running Team kreeg de nodige aandacht. Met het BK veldlopen als apotheose, krijgt u maandag de documentaire te zien die het relaas is van alle opnames, maar vooral een blik geeft op de sterke vriendschappen en pure passie voor atletiek.

“Isaac Kimeli werd geboren in het Keniaanse hoogland, net als zo veel andere goede lopers. Toen hij enkele jaren geleden naar zijn moeder in België kwam, hield hij meer van voetbal. Lopen, dat deed je om naar school te gaan. Maar echt talent blijft zelden onopgemerkt. Hij sloot zich aan bij Olympic Essenbeek Halle, waar trainer en intussen boezemvriend Tim Moriau zich over hem ontfermde. Tim is zelf een fervent loper, maar beseft dat hij niet goed genoeg is om de top te halen. Als trainer daarentegen hoopt hij ooit met Isaac aan de Olympische Spelen deel te nemen. Daarom legt Isaac zich in de zomer toe op de lange afstanden op de baan, maar in de winter doet hij aan veldlopen. Want wat kan je anders, in België? De kou, de modder, veel om aan te wennen. Intussen kan hij het niet meer missen. Samen met Tim en ploeggenoot Thomas doet hij een gooi naar eindwinst in de Crosscup, het officieuze Belgische kampioenschap. Als het hem lukt, zal hij met zijn eenentwintig jaar de jongste eindwinnaar ooit zijn. Wij volgen hem in de aanloop naar de laatste manche van dit criterium. Wint hij, dan schrijft hij geschiedenis. En zijn wij getuige van de definitieve ontbolstering van een enorm talent, aan het begin van een beloftevolle carrière.”

Zie ook ons artikel van 15/03/2015: – Olympic Running Team schittert op Belgisch Kampioenschap veldlopen

%d bloggers liken dit: