VLEZENBEEK: – Een grote delegatie van de verenigde handelaars bracht afgelopen vrijdagavond een bezoek aan één van hun collega’s, het bedrijf bvba Van Laethem, gelegen aan de Postweg 20 in Vlezenbeek.
“Velen onder ons rijden al eens langs de serres maar we willen uiteraard ook graag weten wat er zich hier allemaal afspeelt” zei één van de aanwezigen.

2015-06-12-handelaars-Vlezenbeek-Bellaroma_01
Aangezien meer dan 30 aanwezig waren werden de bezoekers opgedeeld in 2 groepen. De rondleiding bestond uit een presentatie waarin de bezoekers meegenomen werden doorheen alle facetten van het bedrijf en een wandeling door de productie en het serrecomplex. De zintuigen van de bezoekers werden keer op keer geprikkeld op geur en smaak bij het proeven van de verschillende verse kruiden en eetbare bloemen uit eigen teelt.

2015-06-12-handelaars-Vlezenbeek-Bellaroma_04De historiek van dit bedrijf ontstond in 1949 toen Egide Van Laethem, samen met zijn echtgenote Lisa Van Homweghen groenten en fruit ging opkopen bij de vele telers uit onze streek en die dan ging verkopen op de groothandelsmarkt in Charleroi. Het bedrijf groeide en breidde steeds verder uit dankzij de inzet van Felix Van Laethem en zijn echtgenote Anna De Mol. In 1998 werd de handel in Charleroi stopgezet en werden door zaakvoerders John Van Laethem en Armelle Moonens de kiemen geplant van het huidige bedrijf. Eerst in een pand aan de Lenniksebaan, sinds 2010 aan de Postweg.
Hier zijn nu drie bedrijven gevestigd: Van Laethem Integrated Produce staat in voor de teelt , Fresh For You neemt het verpakken van deze producten voor haar rekening en bvba Van Laethem verzorgt de handel en de administratie. “Deze opsplitsing kwam er uit noodzaak door de diverse kwaliteitseisen waaraan elk van onze activiteiten moeten voldoen”, aldus Armelle Moonens. Het bedrijf is vooral gekend onder hun eigen label “Bell’aroma” maar produceert ook onder verschillende private labels op verzoek van de klant . Van Laethem kan rekenen op een team van 39 kwaliteitsbewuste vaste medewerkers alsook nog enkele jobstudenten waaronder de beide kinderen van de zaakvoerders, Niel en Iris. Dus best een belangrijke werkgever in deze regio.

Als gezond en innovatief bedrijf is Van Laethem steeds op zoek naar nieuwe uitzonderlijke smaken, probeert ze de trends een stap voor te zijn en speelt ze in op de marktvraag van morgen. Wij hebben de intentie om verder uit te breiden omdat onze eigen teelt meer ruimte nodig heeft” , aldus John Van Laethem.
2015-06-12-handelaars-Vlezenbeek-Bellaroma_03
2015-06-12-handelaars-Vlezenbeek-Bellaroma_02De familie is sinds jaren volop verweven met Vlezenbeek en dat willen de huidige zaakvoerders liefst ook zo houden, vandaar dat ze uitzonderlijk op vrijdagavond hun deuren voor hun collega’s -handelaars hebben opengesteld. Dat Van Laethem graag meewerkt aan het in stand houden van het authentieke karakter van Vlezenbeek mochten de bezoekers ervaren wanneer hen spontaan een glaasje ’Spontanbasil ‘ werd geserveerd. Dit is een degustatiebier, gebrouwen door brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek en de Deense “gipsy brewery”Mikkeler: een fris lambiekbiertje met onder andere basilicum van… juist Bell’aroma. Twee keer Vlezenbeek in één glas dus.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: