HALLE: – Het centrum van buurstad Halle zal in de toekomst een grondige facelift ondergaan. Tijdens een infoavond werden de plannen uit de doeken gedaan. Het project moet de leefbaarheid in de binnenstad verbeteren. Daardoor zal het uitzicht van de Mariastad grondig veranderen.

2015-05-12-Halle-binnenstad-toekomstvisie
2015-05-12-Halle-binnenstad-strategische-toekomstvisie
2015-05-12-Halle-binnenstad-toekomstvisie-pBlikvanger in de strategische visie zijn de parkings.
De parkeervoorzieningen op het Possozplein, de Leide en voor het sportcomplex verdwijnen. In de plaats komt er een ondergrondse parking van 300 wagens. Volgens een berekening van het studiebureau dat de toekomstvisie heeft uitgewerkt zouden er slechts 50 parkings verloren gaan. Tenminste als de NMBS zijn plannen uitvoert om een nieuwe parkeertoren aan het station te bouwen waar ook zo’n 330 wagens terecht kunnen.
De Halse Verenigde Handelaars vrezen echter dat het verdwijnen van de huidige stadsparkings nefaste gevolgen zal hebben voor de handelaars en de horeca op de Grote Markt.

Voorts staat in de toekomstvisie dat de Vuurkruissenstraat doorgeknipt wordt. Op de leegstaande percelen worden er woningen gebouwd. Ook op het Possozplein komt er ruimte voor nieuwe bebouwing net als in de Mgr. Senciestraat en de Louis Thibautstraat. Achter sporthal De Bres wordt een nieuwe groene zone aangelegd waarbij de Zenne opnieuw zichtbaar wordt gemaakt. Het speelplein en de sportvelden moeten daarvoor wijken en worden elders opnieuw aangelegd.

%d bloggers liken dit: