VLEZENBEEK: – De leerlingen en kleuters van de Ave-Mariaschool stapten vandaag hun vastenvoettocht ten voordele van de ziekenhuisclowns. Deze stond eerst in de goede week gepland maar door het slechte weer toen werd hij uitgesteld naar deze voormiddag.
2015-04-22-AMB-vastenactie_tvv_ziekenhuisclowns_10_Vlezenbeek
2015-04-22-AMB-vastenactie_tvv_ziekenhuisclowns_20
ziekenhuisclown Flippo kwam in levende lijve de kinderen aanmoedigen en het startschot geven van de verschillende wandelingen.
De kleuters hebben zich ingezet voor het goede doel met een tocht van 3 km!
In de lagere school stapten de 1ste graad 5 km, de 2de graad 8 km en de 3de graad maakte een natuurwandeling van 10 km.

Na de wandeltochten was directrice Valentine Decorte zeer blij. De kinderen hadden zomaar even 4572 euro ingezameld. Ze dankt dan ook de leerlingen, kleuters, het schoolteam en alle sponsors.

Deze diashow vereist JavaScript.


VZW ziekenhuisclowns
Deze organisatie is opgestart in 1993 en verzamelt de nodige fondsen om de werking van het project “ziekenhuisclowns” te financieren, zodat ziekenhuizen kosteloos een beroep op hen kunnen doen.
Zij richten zich tot alle kinderen die in het ziekenhuis opgenomen worden, of het nu gaat om een routinebehandeling of een ernstige ziekte. Op dit moment gaan ze wekelijks langs in verschillende ziekenhuizen waaronder het Universitair Ziekenhuis Brussel te Jette.
Wenst u meer info omtrent de organisatie ? Ga gerust een kijkje nemen op de www.ziekenhuisclowns.be.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: