LENNIK: – op zondag 18 november 2012 ben je ter gelegenheid van de ‘Kunstendag voor kinderen’ welkom op het kasteel van Gaasbeek voor ‘ Curieuzeneuzemosterdpot’.

Ontdek met je (groot)ouders de kasteelgeheimen. Geef je ogen de kost, kruip in de huid van een museumgids en vertel je (groot)ouders wat er op onze schilderijen en wandtapijten staat. Is onze zilveren buste alleen mooi om naar te kijken of kan je er ook iets mee? Is onze Koning van Thule geschilderd of gefotografeerd? En waarom ziet hij er verdrietig uit?
Wat is echt en wat niet? Gebruik je neus, je oren en je ogen, … want eerst zien, horen en dan geloven!

Praktische informatie : op zondag 18 november 2012, doorlopend van 10u tot 18u, met speurboekje.
Voor kids van 6 tot 12 jaar, tickets kosten € 3, gratis tot 12 jaar.
Meer info: www.kasteelvangaasbeek.be

Kunstendag voor Kinderen
Wil je samen met je familie een hele dag kunst beleven? Kom dan naar de Kunstendag voor Kinderen. Zoek even op deze website www.kunstendagvoorkinderen.be naar alle info en laat je verleiden om met het hele gezin een of meerdere activiteiten uit te kiezen. Er zijn er meer dan tweehonderd in heel Vlaanderen en in Brussel.

Een heleboel cultuur- en kunstenorganisaties hebben gezorgd voor evenementen waar je nog lang over zal praten.
Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes , broers en zussen zijn even welkom. Alle kunsten komen aan bod: theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan.
Je kan voorstellingen bijwonen, je op een tentoonstelling laten rondleiden of aan een workshop meedoen. Voor kinderen is er nagenoeg altijd een voordeel- of nultarief; daarenboven bieden de meeste organisatoren op de Kunstendag voor Kinderen allerlei extra’s aan.

%d bloggers liken dit: