VLAAMS-BRABANT / VLEZENBEEK: – Nog tot 23 november 2012 zorgt het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant voor het 12e jaar op rij voor een filmfeest in 8 verschillende steden en gemeenten: Leuven, Halle, Aarschot, Overijse, Haacht, Vilvoorde, Sint-Pieters-Leeuw en Tienen. Er zijn 44 voorstellingen.
In Vlezenbeek kan je naar twee films gaan kijken.

Filmvoorstelling ‘C.R.A.Z.Y.’ op vrijdag 16 november 2012 om 20.00 uur in GCC De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek. Toegang: 2,50 €

“C.R.A.Z.Y.” is het verhaal van een heel gewone familie met een liefhebbende moeder en een norse vader die desondanks trots is op zijn zonen. Het is het verhaal van Zac als kleine jongen, daarna als adolescent, die zichzelf verloochent om toch maar de aandacht van zijn vader te behouden. In het gezelschap van zijn broers, Pink Floyd en de Rolling Stones groeit hij op: motorritjes, stiekem roken, kleine en grote ruzies, maar vooral een vader naar wie hij op zoek blijft. Een verhaal vol muziek en protest, maar ook vol humor, met zelfs een mystieke reis naar Jeruzalem, “au bout de la terre” zoals zijn vader altijd zong. Misschien zal Zac daar eindelijk zijn vader vinden.
Frans gesproken, Nederlandse ondertitels

Filmvoorstelling ‘The Secret Diaries of Miss Anne Lister’ op vrijdag 23 november 2012 om 20.00 uur in GCC De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek. Toegang: 2,50 €

“The Secret Diaries of Miss Anne Lister” is een gepassioneerd drama waarin het verhaal wordt verteld van Anne Lister (1791-1840), een landeigenares uit Yorkshire. Deze bijzondere vrouw was onder andere industrieel, reizigster en verwoed dagboekschrijfster. Hoewel ze het nodig vond om haar seksuele geaardheid voor de grote massa te verbergen, leefde ze achter de muren van haar landgoed samen met haar vriendin.
Anne hield een gedetailleerde beschrijving bij van haar leven, haar liefdes en haar gevoelens in een fascinerend en eerlijk dagboek. Het geeft een verbluffende kijk in het leven van de vrouw die de eerste moderne lesbienne van Groot-Brittannië wordt genoemd.
Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

%d bloggers liken dit: