2009-01-20-knotkamp-archief_2
Ne keer zot doen en wilgen knotten: voor velen onbekend terrein, voor anderen een vanzelfsprekendheid in de krokusvakantie.
Al sinds vorige eeuw in 1997 , elke eerste vrijdagavond voor de krokusvakantie komen 20 jongeren samen om ne keer zot te doen, ne keer bomen te knotten. Dat is niet zo simpel om uit te leggen aan uw klasgenootjes.
De ingrediënten zijn nog steeds dezelfde, de kruiden weer lichtjes anders.
Van vrijdag 20 tot en met woensdag 25 februari vliegen we erin met zaag, bijl en blote hand om deze landschapsverfraaiers van hun takken te ontdoen. Woorden als: majaaaze, timber, 1,2,7, stihl, turbocut en wetjie zullen u blijven achtervolgen.
’s Avonds gunnen we de armspieren even rust, de lachspieren maken ondertussen overuren. Zo is er de beruchte nacht van de film, een kwiske en een feestje. Naast knotwilgen bewerken we ook op aanvraag uw coiffure.

Dit winterse werkkamp gaat door in een overheerlijk reservaatje : de oude Zuun te Sint-Pieters-Leeuw. Dit anders zo rustig stukje natuurreservaat gelegen langs een afgesneden beekmeander zal vijf dagen lang geteisterd worden door lawaai, sfeer en avontuur. Om daarna dubbel zo rustig en nog mooier de lente in te gaan.
Kleine landschapselementen zoals meidoornhagen, een oude boomgaard en knotwilgen wisselen elkaar af dat het een lieve lust is. Het i-dé-aaaale actieterrein dus voor het zoveelste knotkaterkamp!

U komt toch ook? – Dat zal wel zijn!!!
Info en inschrijvingen:  jonas.dreesen@gmail.com, via www.jnm.be/zwb

2009-01-20-knotkamp-archief_3

%d bloggers liken dit: