Zaterdag 17 januari 2009: Handen uit de mouwen in het erkend natuurgebied : bos Cortenbroek (Vlezenbeek)

2009-01-16-bos-cortenbroekDe drie vorige jaren hebben we in Cortenbroek op een oppervlakte van 2 ha honderden jonge essen, elzen en eiken geplant. De eerste jaren hebben deze boompjes een enorme concurrentie van de bramen die er groeien. Eens de top van de boompjes boven de bramen komt, hebben ze genoeg licht en overleven ze de strijd. Maar dit jaar moeten we zeker de ruimte rond de boompjes vrijmaken. Dit is geen moeilijk werk maar zeer arbeidsintensief en bovendien moeten we zorgvuldig te werk gaan. Immers we moeten de bramen verwijderen maar mogen de frele boompjes niet beschadigen. Daarom doen we een oproep om met zoveel mogelijk vrijwilligers de ruimte rond de nieuwe aanplantingen een snoeibeurt te geven. Dit werk is een garantie dat we allen in de toekomst van het bos kunnen genieten.

Bovendien hebben we in het struikgedeelte gemerkt dat dit mogelijkheden biedt om leefongevingen te creeren voor vlinders. Daarom gaan we de zoomrand van het bos gevarieerder maken zodat de vlinders hier een bijkomend toevluchtsoord en leefomgeving zullen hebben. Die variatie verkrijgen we door de monotone boswand op bepaalde plaatsen bij te knippen en van inhammen te voorzien.

Waar: Enkelenbergstraat (zijstraat van Pedestraat) – 400 m te voet
Wanneer: zaterdagnamiddag 17 januari van 13u tot 17 u
Laarzen en stevige handschoenen zijn zeker nodig en indien mogelijk een snoeischaar.
Zaterdag 17 januari : Handen uit de mouwen in het bos Cortenbroek (Vlezenbeek)

Onze website: www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be

%d