Na Maarten Wijnants (beloften 2004), Kristof De Zutter (elite z/c 2006), Greg Van Avermaet (beloften 2006), pakte ons Davitamon-Lotto-Jong Vlaanderen team met Dimitri Claeys, voor de vierde maal in vijf jaar werking,  de Belgische titel op de weg.

Voeg  daarbij ook nog Dominique Cornu (BK tijdrijden 2005 en 2006), Francis De Greef (BK tijdrijden 2007), Dominique Cornu ( WK tijdrijden 2006) , Iljo Keisse en Kenny De Ketele ( EK ploegkoers 2005 en 4e OS 2008),  Kenny De Ketele en Steve Schets (EK ploegkoers 2006), Steven De Neef ( BK derny 2005) en 15 topcompetitieklassiekers en andere, en een ongelooflijk wielersuccesverhaal in beeld.Niet te vergeten is dat de huidige Belgische kampioen bij de profs, Jürgen Roelandts, ook vier jaar in de Davitamon-Lotto-Jong Vlaanderen stal vertoefde en in zijn eerste profjaar meteen de tricolore BK trui mocht omgorden.

Beiden kampioenen gingen voor de Memorial Rik van Steenbergen samen op de gevoelige plaat.

Een prachtig beeld van een schitterend wielerproject !


 

 

Historiek:
Vijf jaar geleden werd het ‘Jong Vlaanderen’ wieleropleidingsproject boven de doopvont gehouden. Dit gebeurde in samenwerking met Topsport Vlaanderen en één jaar later ook Davitamon (Omega Pharma) en de Nationale Loterij.

Aan de wieg van dit project stonden vader en zoon Missotten en hun doelstelling was duidelijk: detectie, opleiding, begeleiding, doorstroming

van jonge wielertalenten en dit in alle takken van de wielersport.

Op vijf jaar werking werd aan die doelstellingen ruimschoots voldaan ! Niet minder dan 24 renners konden in vier jaar tijd vanuit dit opleidingsproject doorstromen naar de profrangen, w.o. kleppers als Greg Van Avermaet, huidig Belgisch profkampioen Jürgen Roelandts, Dominique Cornu, Francis de Greef, Maarten Wijnants en toppistier Iljo Keisse, Kenny De Ketele( beiden 4e op OS koppelkoers)

De ploeg behaalde met Dominique Cornu de hoogst mogelijke eer; Dominique werd wereldkampioen tijdrijden in Salzburg 2006 en leverde met Greg Van Avermaet, Kristof De Zutter en Maarten Wijnants en dit jaar  Dimitri Claeys ook 4 Belgische wegkampioenen af in 5 seizoenen.. Daarnaast werden met Dominique Cornu en Francis De Greef ook 3 Belgische tijdrittitels geboekt en behaalden de baanrenners Kenny De Ketele, Iljo Keisse en Steve Schets zowel Europese als Belgische titels op de piste.

Elk jaar doen de renners een pak internationale ervaring op en behaalden 14 overwinningen in Frankrijk, Duitsland en Spanje. Jürgen Roelandts schreef de beloftenklassieker Parijs-Tours op zijn naam en het team behaalde niet minder dan 10 provinciale titels en 7 overwinningen in de topcompetitie. Ook werden 11 profwedstrijden gewonnen door de youngsters uit dit project ! De Davitamon-Lotto-Jong Vlaanderen renners zijn dan ook bijzonder gegeerd in de selecties voor de Europese en Wereldkampioenschappen.

De ploegoversten bulken van de ervaring en laten niks aan het toeval over. Elk jaar zorgen zij voor topmateriaal en zoeken zij constant het internationaal contact op. Ook belangrijke profwedstrijden zoals Ronde van België, Parijs-Brussel, Memorial Van Steenbergen Aartselaar, GP Scheren te Leuven, Tour de Normandie, Tour de Bretagne, Tour Isard, Giro Aosta, Vuelta Lerida … staan allemaal op het programma. In de voorbereidingsperiode worden er stages georganiseerd in o.a. Zuid-Afrika en Spanje en tijdens het seizoen zijn er meerdere mini-stages in bergstreek zoals Mont Ventoux of Vogezen  al naargelang het programma van de renners.

meer info: http://www.cyclingteam-jongvlaanderen.be 
Bron: Freddy Missotten – Foto’s: François Buyssens.

%d bloggers liken dit: