Sint-Pieters-LEeuw: – Op 3 mei gaat Laekelinde uit de bol met “Laekelinde Leeft!”, een grote jeugdhappening voor alle jongeren.

Het oorspronkelijk idee kwam van de lokale politie om naar analogie met de wijkbabbels jongeren hun mening te vragen over hun leefomgeving, het samenleven met anderen, over veiligheid en over communicatie.

Een aantal gemeentediensten, de lokale politie en het OCMW sloegen de handen in elkaar om samen met de jeugdraad en Jong Wildt (de pas opgestarte tienerwerking) een grote jeugdhappening te organiseren in en rond het jeugdcentrum Laekelinde.

De bedoeling is jongeren bij elkaar te brengen en hun enerzijds een leuk programma aan te bieden maar ook om hun zelf hun ding te laten doen en hun mening kwijt te kunnen.

Programma:

Vanaf 13.30 uur zijn er kraampjes van de jeugdverenigingen en van het JIP (Jongereninformatiepunt).

Tussen 14 en 16 uur kunnen jongeren een judo-initiatie volgen bij Gella Vandecaveye, sportproeven doen bij de brandweer, demonstraties volgen van de hulpdiensten (politie en Rode kruis) en hun gedacht zeggen tijdens ludieke en creatieve babbelmomenten.

Om 16 uur start het free-podium. Reeds vier groepjes zullen het beste geven van zichzelf: Invain, RIB, Narakeia en Shunck.

Om 17 uur kan iedereen supporteren tijdens een voetbalmatch van de Leeuwse jeugd tegen het “combiteam” (een ploeg samengesteld uit mensen van het gemeentebestuur, het OCMW en politie).

Om 18 uur  mogen we Axl Peleman verwelkomen voor de start van de Leeuwse verkeerscampagne en natuurlijk ook voor een akoestisch optreden.

Nadien feesten we verder de in de zaal met een salsa-initiatie en in het jeugdhuis waar de lokale jonge DJ’s de pannen van het dak zullen spelen.

%d bloggers liken dit: