2008-02-20-kwb-zuun-sint-valentijn.jpg
Zuun: – De jaarlijkse kooklessen voor mannen van de KWB-afdeling Zuun, waarop dit jaar niet minder dan 19 personen afkwamen, zijn vorige zaterdag afgesloten met de traditionele Sint-Valentijnsavond. Voor die avond waren overigens de partners van de kookmannen uitgenodigd. Het werd een gezellige bedoening, want de mannen hadden, onder de vakkundige leiding van Alfrida Kambuno (echtgenote van een bestuurslid), al hun talent aangewend om een uitgebreide Indonesische rijsttafel te bereiden, aangevuld met een feestelijke receptie. Ook een bloemetje en een geschenk werd aan elke dame geschonken, wat de echtgenotes maar al te zeer konden appreciëren. Deze avond werd dan ook een waardige afsluiter van een reeks van vier kooklessen die onder meer ook een Albanesische avond omvatte.
 Het dagelijks bestuur van KWB Zuun was overigens al flink in de weer geweest om het wat verouderde keukengedeelte van het clublokaal te moderniseren, zodat de afsluitende kookles op een bijna professionele manier kon doorgaan. Na een hele week van labeur konden de kookmannen de nieuwe kookfornuisen ter gelegenheid van het Sint-Valentijnsfeest in gebruik nemen. In avant-première kon ook aan het aanwezige publiek het nieuwe KWB-logo voorgesteld worden. Dit logo legt meer de nadruk op het familiale karakter van de nationale vereniging, die sinds dit werkjaar van mannenvereniging naar gezinsvereniging omgevormd werd. Toch legde Guido Paesmans, lokaal voorzitter, de nadruk op het feit dat KWB Zuun sedert jaren een voortrekkersrol gespeeld heeft op de openstelling van de afdeling voor alle gezinsleden. Vele activiteiten waren al afstemd voor de echtgenotes en kinderen van de leden, zodat er op lokaal niet zoveel veranderingen in het programma te verwachten zijn. Wel benadrukte hij dat KWB Zuun  inzake de ledenverjonging en samenwerking met andere verenigingen verdere inspanningen zal blijven leveren. 

Tekst en foto’s : Jan Morre    Sint-Pieters-Leeuw

%d