sterzingen-zuun
Zuun: – Op Driekoningen vond naar jaarlijkse gewoonte het Sterzingen in de parochie Zuun plaats vóór het begin van de zondagsviering. Dit jaar waren er een tiental moedige sterzangertjes, die binnenkort hun vormsel zullen doen, die uit volle borst mooie kerstliedjes hebben gezongen voor het goede doel. 
 

Sterzingen-Zuun_Driekoningen
De opbrengst van dit jaar zal besteed worden ten voordele van de kinderen van Huize Terloo (Bellingen) die dit jaar hun vormsel zullen doen. Het zal hen toelaten ook te kunnen genieten van een mooi geschenk naar aanleiding van hun vormsel.
 

Het idee hiertoe ontstond toen eind vorig jaar de catechisten van dit jaar een getuigenis gekregen hebben over het ‘Huize Terloo’, waar sinds 1981 maximaal 60 kinderen tussen 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen en/of licht mentale handicap in de huidige gebouwen worden opgevangen (zie www.huizeterloo.be). Door het Sterzingen uiten de kinderen van Zuun, met de medewerking van hun begeleiders en uiteraard de parochianen van Zuun, hun verbondenheid, inzet en solidariteit met de kinderen van Huize Terloo. Nogmaals bedankt aan de vrijgevige parochianen en KWB Zuun, die deze mooie actie onderschreef !

Tekst : Jacques Van Melle   Foto’s : Jan Morre

%d bloggers liken dit: