2007-12-16-wvz-vlezenbeek.jpg
Vlezenbeek: – De negende manche van het veldritseizoen van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) ging vandaag door op het parcours van “De Wieg” te Vlezenbeek.
Bezieler en organisator van deze cross is Ferenc Van Cappellen, één van de vijf oprichters van de WVZ .

Het parcours dat vorige week nog één modderpoel was, was de voorbije nachten door de vrieskou veranderd in een overwegend door parcours, waar hier en daar nog enkele diepe plassen lagen.Tussen de 28 deelnemers ook de mannen die strijden om een ereplaats in het algemeen klassement, zoals Laurent Paternoster, Koen Van Kerckhoven, Michael Naessens en Dave Van Campenhout.Omwille van de hard gevroren ondergrond werd er snel gestart, het waren direct de drie kleppers – Naessens, Van Kerckhoven en Paternoster – die de rest op sleeptouw namen.
Het trio zou slechts een ronde of twee samenblijven. Eén versnelling van Naessens was genoeg om voorsprong te nemen op zijn kompanen, een voorsprong die hij stelselmatig zou uitbouwen.
De harde ondergrond zorgde vandaag ook voor een zestal opgaven, zo reed Sam De Man op hetzelfde ogenblik zijn voor- en achterband lek.Michael Naessens behaalde vandaag zijn vierde zege en komt hiermee op gelijke hoogte met Koen Van Kerckhoven, die vandaag tweede algemeen werd.
Derde werd Laurent Paternoster, die ruim op kop blijft in het algemeen klassement categorie A, voor Lander Vanton en Dave Van Campenhout.
Na de wedstrijd was er door onze sponsor Studio Graphics (www.studiographics.be ) nog glühwein voorzien, een warme afsluiter voor een koude ochtend.De volledige uitslag kan je raadplegen op: www.wvz.be.
Bron: Peter De Bodt – www.wvz.be

%d bloggers liken dit: