2007-09-12-natuurpunt-uitdeling-in-liedekerke.jpg
Liedekerke / Sint-Pieters-Leeuw: – Woensdag heeft deputé Jean-Pol Olbrechts in Liedekerke aan verschillende beheerteams materiaal overhandigd.
Jean-Pol Olbrechts: “Achter elk landschap, elk natuurgebied zit er een verhaal een cultuurhistorisch verleden; soms zeer zichtbaar soms minder opvallend maar even interessant. Historische beemden, oud parkgebied, gemene weide….  Een vereniging als Natuurpunt heeft dan ook een belangrijke taak om, naast grote natuurlijke structuren, het gemeenschappelijk erfgoed van oude cultuurlandschappen door te geven aan de volgende generaties. En deze natuur moet worden beheerd of we verliezen een enorme schat aan biodiversiteit, hier is natuurbeheer een werkwoord.  Elk weekend zijn er in de 135 natuurgebieden in Vlaams-Brabant vrijwilligers aan het werk. Zeker in een kwakkelzomer zoals deze is deze steun meer dan welkom en wordt er een erom verschil gemaakt”.“De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt deze vrijwilligersteams door voor hen professioneel materiaal aan te kopen. Hierdoor kunnen deze vrijwilligers –in hun schaarse vrije tijd- efficiënt en veilig aan het werk. Dit jaar is er geïnvesteerd in een maaibalk voor het beheerteam van Liedekerke en Tremelo.

Daarnaast is er ook geïnvesteerd in klein materiaal (Bosmaaiers, motorzagen, hoogtezagen voor knotwerken) voor de teams in Kalsterbos (Aarschot), De Spicht (Lubbeek), Marselaere (Londerzeel), Zuunvallei (St-Pietersleeuw), Ijssebroeken (Overijse) en Velpe-Mene (Tienen). De provincie schenkt in totaal voor 12.500 euro aan materiaal”, besluit deputé Jean-Pol Olbrechts.
%d bloggers liken dit: