2007-09-04-ilseheylen.jpg
bron foto’s: www.ilseheylen.be

Ruisbroek / Nieuwpoort: – Zes Belgische judoka’s nemen van 13 tot 16 september deel aan het WK judo voor seniores in Rio de Janeiro. “Als we één medaille en nog een olympische selectie halen, dan zal het WK geslaagd zijn”, vertelde topsportcoördinator Gella Vandecaveye bij de voorstelling van het team in Nieuwpoort.
De Vlaamse Judofederatie (VJF) vaardigt vijf atleten af: Dirk Van Tichelt (-73kg) en het meisjeskwartet Leen Dom (-48), Ilse Heylen (-52), Katrien Verheeke (-63) en Cathérine Jacques (-70). Yung Gascard (-60) werd geselecteerd voor de Franstalige Judofederatie .  

Ilse Heylen over het WK in Rio: “Ik ben er alleszins klaar voor. De schouderblessure die mij maanden aan de kant heeft gehouden, is helemaal genezen. Op stage in Japan ben ik voluit kunnen gaan. In Rio doen er een 40-tal meisjes mee in mijn categorie, en onder hen zijn er tien die voor een medaille kunnen gaan. Ik ben een van hen”,  Ilse hoopt om er in de top-5 te eindigen om zo haar ticket voor de Olympische Spelen van Peking kan afdwingen. “Maar daar ben ik nog niet mee bezig. Ik wil me geen extra druk opleggen en focus me nu helemaal op het WK.”  

* In juni 2007 reikte de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn Sportleeuw uit aan judoka Ilse Heylen die in Ruisbroek woont.  De Sportleeuw is de hoogste sportieve onderscheiding die de gemeente uitreikt aan Leeuwenaren die een uitzonderlijke prestaties neerzetten.  

* De mooiste overwinning van Ilse is haar bronzen medaille op de Olympische Spelen in Athene.Voor Sydney viel ze nipt naast de nationale selectie. Ook de jongste drie jaar stond ze telkens op het podium op de Europese judokampioenschappen in de gewichtsklasse tot 52 kilogram dit jaar met een bronzen medaille in Belgrado Servië.  

Van 13 tot 16 september duimen we dus allen voor Ilse!

%d