2007-08-05-10de-hoebelbike.jpg 
Vlezenbeek: – Met de tiende editie van de Hoebelbike werd opnieuw een record gevestigd. 1083 deelnemers maakten hun opwachting voor de tochten van 15, 30, 55, 80 en 100 km.

De organisatoren van Hoebelbike gingen voort op hun elan van de voorbije jaren. Elk jaar proberen ze nog wat verbeteringen aan de organisatie aan te brengen. Dit jaar hebben ze de parcours voor 70% gewijzigd. Jammer genoeg werden hier en daar de pijltjes weggenomen.

De vele medewerkers waren weer druk in de weer voor de bewegwijzering, de inschrijvingen, de parking, de bevoorrading, de bikewash, de douches, de technische assistentie, … En niet te vergeten, de bar, waar dorstigen zich na de inspanning, konden laven. Het was een gezellige drukte op de binnenkoer van de Baljuwhoeve.

De ambulance had dit jaar wat meer werk dan tijdens de vorige edities. In totaal moest er toch vier keer worden uitgerukt om mensen met een sleutelbeenbreuk, een hersenschudding en snijwonden te verzorgen.

 2007-08-05-hoebelbike-michael-charpentier.jpg
Op de parking kon men genieten van een indrukwekkende demonstratie biketrial.
Michael Charpentier (15) uit Vlezenbeek schrikt er niet voor terug enig stuntwerk op te voeren. Biketrial is zijn favoriete sport. Drie jaar geleden raakte de Vlezenbekenaar gebeten door deze niet-alledaagse fietsdiscipline. Hij schopte het ondertussen tot tweede in de stand voor het Belgisch kampioenschap. Concentratie en een goed gevoel voor evenwicht noemt hij zelf onmisbaar in het biketrial.

%d bloggers liken dit: