Sint-Pieters-Leeuw: – Rotary Sint-Pieters-Leeuw houdt de banden met de gemeente Leeuw strak aangespannen. Nu schonken ze boeken uit de reeks ‘Troubled waters” aan de Leeuwse bibliotheek. Water wordt in de toekomst een luxeproduct. In sommige delen van de wereld wordt al gevochten voor water. “Wij willen de problemen rond water duidelijk maken met onze actie. Het boek dat we schonken, toont foto’s uit de hele wereld. Bij elke foto staat uitleg en nodigt de lezer uit om na te denken over rationeel waterverbruik. De foto’s dateren van nu en enkele jaren terug. Er worden ook regelmatig in ons land thematentoonstellingen georganiseerd met foto’s uit het boek. Water is duidelijk een bron van leven.”, vertelt fotograaf Steven Teurlings. Rotary Sint-Pieters-Leeuw zette haar schouders rond dit project samen met de clubs uit het district. Ze bouwden met het ingezamelde geld al 20 waterputten en pompinstallaties in Niger en Marokko. De foto’s in de boeken tonen de nood aan water voor vele groepen duidelijk aan. Ze zijn nu te ontlenen in de plaatselijke bibliotheek in Leeuw.

%d bloggers liken dit: