Sint-Pieters-Leeuw: -Dit jaar was er geen avondmarkt in het dorpscentrum De Rink te Sint-Pieters-Leeuw. Maar de Leeuwse Kunstacademie aan De Rink pakte op zaterdagavond  in en rond haar schoolgebouw en de Leeuwse hoofdbibliotheek uit met een stemmige keramiekmarkt je kon er het werk van gerenommeerde keramisten uit Vlaanderen en demonstraties van een  pottendraaier bewonderen. Voor de kleinsten was  er ook een kinderrommelmarkt. Verder was er live jazzmuziek en de traditionele reuze BBQ.

Binnen in de kunstacademie kon je kijken naar de eindejaarstentoonstellingen van de kinderateliers. De jongeren & volwassenenateliers stelden tentoon in GCC Coloma.

Tijdens de uitreiking van de getuigschriften deelden burgemeester van Linthout en directeur Patrick Huybrechts  mee dat de kunstacademie volgend academiejaar zal starten met een cursus “hogere graad beeldhouwen” onder leiding van Patrick Crombe. 15 leerlingen kunnen zich voor deze cursus inschrijven meer Info : kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be
of bij directeur Patrick Huybrechts 0497/516 871

%d bloggers liken dit: