Sint-Pieters-Leeuw: – Tijdens de paasvakantie hebben er verschillende sportkampen plaats in de gemeente.

* Op de terreinen van FC Negenmanneke vindt deze week een stage plaats voor zo’n 130 jonge voetballertjes. Er liepen bij organisator Patrick Verheirstraeten zelfs zoveel inschrijvingen binnen dat hij er een veertigtal moest weigeren.  De jongeren krijgen deze week enkele basistechnieken aangeleerd, maar maken ook een uitstapjes. Eén van de hoogtepunten was het bijwonenen van een training van RSC Anderlecht.

* Tijdens de eerste week van de paasvakantie organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw traditiegetrouw een sport- en kleuterkamp in sporthal Braillard in Ruisbroek en in het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw. Deze week zijn er 41 kleuters en 116 jongeren van de partij. De kleuters gaan op pad met nieuwsgierige Lotje, een heks die allerlei avonturen beleeft. Zij knutselen en doen bewegingsspelletjes rond dit thema. In het sportkamp komen zowel traditionele sporten (basket, voetbal, zwemmen, baseball, …) als alternatieve sporten (kinbal, floorbal, bouncebal, ringhockey, …) aan bod. Bewegen is dus de boodschap.

%d