2207-03-27-beroependag-sint-pieters-leeuw.jpg
SINT-PIETERS-LEEUW: – De Katholieke scholengemeenschap van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde een
heuse beroependag voor de leerlingen van het zesde leerjaar. De directies van Ave Maria, Bon Bosco, Jan Ruusbroec, Sint-Lutgardis en Sint-Stevens vonden het nuttig om de zesdeklassers al eens in contact te brengen met de arbeidsmarkt. Deze wereld lijkt op het eerste zicht nog heel ver weg. Nochtans zullen de jongeren volgend jaar al een klein stapje in een bepaalde richting zetten. Hoog tijd dus, om zich al eens te informeren.

In de voormiddag gingen de oudsten van de verschillende scholen op bezoek bij diverse bedrijven en zelfstandigen: De Post, een veearts, een bank, een garage, een bloemist, een fietsenwinkel,…

In de namiddag kwamen alle leerlingen samen in zaal Zonnig Leven voor een beroepenbeurs. De kinderen maakten in een doorschuifsysteem kennis met zeer uiteenlopende beroepen. Het ging van deurwaarder, tuinarchitect, verpleegkundige, advocaat, journalist, bankbediende, fotograaf, brandstoffenverdeler … tot uitvinder. De bioboer koos ervoor zijn uitleg op het gras in het zonnetje te doen, zoals het een bioboer betaamt. De professionelen vertelden op een zeer boeiende manier over hun beroep, demonstreerden, beantwoordden vragen, …

Organisator en stafmedewerker van de scholengemeenschap, Francis Van Rompay, kan tevreden terugblikken op dit zeer geslaagde initiatief.

Na deze boeiende ontdekkingstocht fietsten en stapten de 130 leerlingen met een rugzak vol verhalen en ideeën  terug naar school en … naar de toekomst.

Tekst en foto’s  Mie Demol

%d bloggers liken dit: