2007-03-17-fietseninzameling-005-340.jpg
VLEZENBEEK(SINT-PIETERS-LEEUW): – Zaterdagvoormiddag werd de   traditionele voorjaarspapierslag van KWB en ACV Vlezenbeek georganiseerd. Dit jaar combineerden ze deze actie met een fietseninzameling ten voordele van “Het Jobhuis” van Halle – Buizingen.
Het Jobhuis is een fietsherstelplaats waar langdurig, laaggeschoolde werkzoekenden een opleidingskans krijgen. Gemiddeld zijn er een 18-tal gesubsidieerde arbeiders in dienst gedurende 1 jaar. Zij krijgen een opleiding fietstechnieken en worden begeleid door een ervaren fietsinstructeur. De bedoeling is ervoor te zorgen dat deze mensen betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt. De laatste tijd kampten ze met een tekort aan “herstelbare fietsen”. KWB en ACV vonden dat zij, als sociale bewegingen, misschien een handje konden helpen. En ze hadden het bij het rechte eind. Op de parking van de Congo werden deze morgen zo’n veertig afgedankte fietsen afgeleverd. De organisatoren zijn ook nog zelf op pad gegaan om aan huis fietsen op te halen. Ze waren heel tevreden dat ze 54 fietsen konden overhandigen aan de mensen van Het Jobhuis.
Ook de papierslag was een succes. Er werd 25 ton ingezameld. De bestuursploeg van ACV & KWB-Vlezenbeek dankt iedereen die op deze manier zijn steentje bijdroeg tot de werking van hun vereniging.

Tekst en foto’s  Mie Demol.

%d