2007-03-06-michel-bellemans.jpg

Halle / Sint-Pieters-Leeuw / Regio:  – De Halse schepen van Sport Michel Bellemans (CD&V) is de nieuwe voorzitter van het regio sportbestuur Z-W Brabant. Hij volgt Jan Debrael uit Beersel op, die deze functie 12 jaar heeft gedaan.

Dit regiobestuur organiseert sportactiviteiten voor verschillende gemeenten. Zij doen dat in de verschillende gemeenten van de regio, zodanig dat niet alles in één en dezelfde gemeente wordt georganiseerd. Met zo een gezamenlijke inspanningen kunnen ook de kosten gedeeld worden.

Volgens Michel Bellemans is het voorzittersschap geen al te moeilijke taak.

Michel Bellemans: “Wij krijgen een goede ondersteuning van de provinciale sportdienst. Komen geregeld samen met hen en ook met de sportschepen van de gemeenten waarin we dan de voorstellen bespreken die de schepenen doen”.

De gemeenschappelijke initiatieven zijn volgens Bellemans zeer belangrijk omdat zo inwoners van een gemeente aan sporten kan deelnemen waarvan de infrastructuur niet voorhanden is in die gemeente.

Michel Bellemans: “Ik denk hierbij aan inline skaten en de avonturentocht die we naar de Ardennen organiseren”.

Het regio sportbestuur mikt op alle bevolkingsklassen van de regio. Er worden immers activiteiten  georganiseerd waaraan zowel kleuters, jongeren, volwassenen als gepensioneerden kunnen aan deelnemen.
*****************************

– Adventure day Voor jongeren van 13 tot 18 jaar, Dinant

Heb je zin om je adrenalinegehalte eens te laten stijgen en een dag te vullen met plezier en avontuur? Twijfel niet langer en schrijf je in voor onze avonturendag!Test je conditie en lenigheid op een ruige rots, sluip door een immer betoverde grot en mountainbike op een veeleisend parcours.Kortom, verleg je grenzen eens voor 1 dag! Programma:7.45 uur: vertrek9.45 uur: aankomst Dinant10.00 uur: start avonturendag (keuze uit onderstaande programma’s)17.30 uur : einde activiteiten18.00 uur : vertrek te Dinant20.00 uur : aankomst Je kan kiezen uit vier programma’s:mountainbiketocht (sportieve tocht) + vlottentocht (met bouwen van eigen vlot) + sportieve trektocht met verkennen van kleine grot rotsklimmen met rappel + speleo (in een volwaardige grot) mountainbiketocht (rustige tocht) + speleo (in een volwaardige grot) + avonturenmix (enkel bij voldoende tijd) klim- en touwtechnieken + sportieve trektocht met verkennen van kleine grot + avonturenmix (klimmuur, boogschieten,…) Praktische info:– leeftijd: iedereen geboren tussen 1/01/1989 en 31/12/1994– Deelnameprijs: 15 euro (geen drank of eten inbegrepen)– Inschrijven kan tot en met 30 maart– drank en lunchpakket meenemen in kleine rugzak, zelf te dragen door de deelnemers.– reservekledij voor terugkeer (kan worden achtergelaten bij de organisatie)– regenkledij + extra paar (sport)schoenen die nat en vuil mogen worden info en inschrijven:Voor Beersel, Halle, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw – de gemeentelijke sportdienstVoor Linkebeek – GC de Moelie

Voor Sint-Genesius-Rode – GC de Boesdaalhoeve of vzw Wauterbossport

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder