Dit jaar gaat het kinderkoor Redoris uit Vlezenbeek de exotische toer op met zang en dans op Afrikaanse ritmes. Reeds voor de vierde keer op rij zorgt dit jonge kinderkoor onder leiding van dirigente Sarah Van Hassel voor een origineel muziekspektakel in het ontmoetingscentrum De Merselborre te Vlezenbeek.

Voor hun project zijn ze nog op zoek naar jonge enthousiaste zangertjes. Wie graag zingt, danst en muziek maakt is welkom op een van de eerstvolgende repetities ( 20/1 of 27/1) van 14u tot 16u in hun repetitielokaal op Postweg 217 te Vlezenbeek of kan contact opnemen met Sarah Van Hassel 0473/80 83 83 of e-mail sarahke_vh@hotmail.com  voor 1 februari.

In 2001 werd Redoris opgericht als parochiaal kinderkoor om vooral de kindervieringen en andere gelegenheidsvieringen in de parochie op te luisteren, wat vandaag nog altijd met veel enthousiasme gebeurt. Redoris wilde echter ook een stapje buiten het kerkgebouw zetten en ontdekte het podium van de Merselborre. Daar brachten ze reeds een Disneyconcert, Eurosong en vorig jaar een heuse musical ten beste. Momenteel wordt er gewerkt aan het volgende project, een Afrikaconcert, dat op zaterdag 10 maart zal doorgaan in ontmoetingscentrum de Merselborre te Vlezenbeek.

Al die tijd staat het kinderkoor onder de leiding van Sarah Van Hassel. (°1987). Na een eerste kennismaking met de fanfare trok Sarah op 8- jarige leeftijd naar de muziekacademie van Lennik om er hoorn en piano te leren. Haar middelbare studies voltooide ze in de afdeling muziek van de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. Momenteel studeert ze aan het Conservatorium te Antwerpen hoorn bij Rik Vercruysse en koordirectie bij Geert Hendrix. In de muziekacademie volgt ze zang bij Jo De Bruyne.

Sarah speelt hoorn bij het orkest van Jeugd en Muziek Antwerpen en bij het ensemble Kreato. Sinds enkele maanden maakt ze ook deel uit van het promskoor Fine Fleur.

In Redoris wordt Sarah bijgestaan door haar twee zussen die de taak van koorassistenten opnemen: Marijke (°1985) studeerde slagwerk, piano en zang in de academie te Lennik en Dorien (° 1990) studeerde slagwerk en bugel in de academie en volgt momenteel zang, dans en woord in de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut.

%d bloggers liken dit: