SINT-PIETERS-LEEUW: – Gemeente Sint-Pieters-Leeuw organiseert groepsaankoop elektrische fietsen in samenwerking met Klimaatpunt en Haviland.

Klimaatpunt en Haviland organiseren in het voorjaar van 2022 een nieuwe groepsaankoop e-fietsen. Die komt er in navolging van de succesvolle edities in 2020 en 2021. De bestelperiode loopt van 1 maart 2022 tot en met 31 juli 2022. Geïnteresseerde fietsliefhebbers die wonen of werken in Sint-Pieters-Leeuw krijgen zo de kans om een elektrische fiets met korting aan te schaffen.

Is de rit naar het werk net buiten fietsbereik, of laat je conditie het afweten op die ene steile helling? Met een elektrische fiets lijken die verplaatsingen ineens een stuk haalbaarder. Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert kan bovendien kiezen voor een elektrische bakfiets.

Waarom neemt Sint-Pieters-Leeuw deel aan deze groepsaankoop?
Lokale overheden spelen een cruciale rol bij het afremmen van de klimaatverandering. Klimaatpunt en Haviland ondersteunen gemeenten bij het uitwerken en uitvoeren van relevante klimaatacties. De omschakeling naar een duurzame mobiliteit door het stimuleren van elektrisch fietsen is daar een van.

In de Vlaamse Rand is er een groot fietspotentieel. Ongeveer 50% van de beroepsactieve bevolking woont op minder dan 10 km van het werk, maar slechts 15% gebruikt de fiets. Met een gewone elektrische fiets en speed pedelec zijn deze afstanden makkelijk overbrugbaar. Hoe meer mensen met de fiets gaan werken, hoe minder milieuvervuiling en fileleed.

Het e-fietsbezit in Sint-Pieters-Leeuw ligt 7% onder het Vlaams gemiddelde .

Werkwijze?
Het aanbod bestaat uit verschillende modellen elektrische stadsfietsen (M/V), een bakfiets-model en een speed pedelec-model (M/V).
De lokale fietshandelaars krijgt een prominente rol in deze groepsaankoop: de fietshandelaars uit de regio worden van meet af aan betrokken en zullen instaan voor het rijklaar maken en onderhouden van de fietsen. Zo ben je als klant verzekerd van een kwalitatief product en een vriendelijke service.
Samen met gemeente Sint-Pieters-Leeuw worden een aantal testmomenten georganiseerd, waarbij je kan uittesten welke van de geselecteerde modellen het best bij je past. Deze momenten zullen plaatsvinden in het voorjaar van 2022.

Interesse?
De (elektrische) fietskriebels te pakken gekregen? Via mail houden we je op de hoogte over het verdere verloop van de groepsaankoop.
Schrijf je vrijblijvend in via www.klimaatpunt.be/elektrische-fietsen.
Nog vragen?
Neem gerust contact op met Klimaatpunt via groepsaankopen@klimaatpunt.be of 0497 41 22 15 (Reindert De Schrijver), of met Haviland Intercommunale via milieu@haviland.be of 0485 44 11 21 (Hans Van Thienen).

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder