SINT-PIETERS-LEEUW: – De Vlaamse Regering vroeg aan alle 300 Vlaamse steden en gemeenten om aan te geven in welk werkingsgebied zij vanaf 2023 de vorming van één woonmaatschappij zien. Deze woonmaatschappij zal op termijn de enige actor zijn in de sector van sociaal wonen en het sociaal verhuren. Vandaag zijn er op ons grondgebied vier actoren actief.
Deze vereenvoudiging moet het sociaal woonbeleid eenvoudiger en krachtiger maken. De gemeenteraad van donderdag 30 september 2021 keurde het voorstel goed om als afbakeningsterrein minstens het grondgebied van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel te nemen en de hand uit te steken naar Drogenbos, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode en Pepingen.

Jan Desmeth, burgemeester: “Vrij snel waren wij van mening dat we een gebied “Zennevallei” zouden moeten afbakenen. We hebben vergelijkbare problemen, uitdagingen en opportuniteiten. Samen kunnen we het woonbeleid versterken. We kiezen voor een regionale aanpak, dat toch voldoende kleinschalig is door de vele linken tussen het woonbeleid en andere beleidsdomeinen zoals integratie, welzijn, onderwijs,…

Brahim Harfaoui, schepen van Woon- en grondbeleid: “Wij vernamen van Drogenbos, Linkebeek en Rode dat ze alvast dezelfde beslissing zouden nemen. Pepingen beraadt zich nog over het dossier. Deze vereenvoudiging in het landschap moet leiden tot een efficiënter en nabijere aanpak van de sociale woon- en verhuurmarkt.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder