REGIO: – Op 22 februari opende het vaccinatiecentrum De Bres de deuren. Op nauwelijks enkele weken tijd werd de volledige sporthal verbouwd tot een volwaardig en operationeel vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Zennevallei.

Intussen kwamen er in het vaccinatiecentrum De Bres zo’n 60.000 inwoners uit Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw over de vloer. Meestal 2 keer. Want een volledige vaccinatie bestaat uit twee dosissen met uitzondering van het Johnson & Johnson-vaccin.

Elke vaccinatiedag honderden mensen verwelkomen, dat vraagt natuurlijk een goed geoliede organisatie. Meer dan 400 vrijwilligers zorgden voor een vlot onthaal op de parking en in het vaccinatiecentrum. Zo’n 270 verpleegkundigen, apothekers en dokters namen de voorbereiding van de vaccins, de prik, de deskundige uitleg en de medische opvolging voor hun rekening. En nog eens tientallen andere medewerkers verzorgden het callcenter en de administratie.

Maar omdat zo’n driekwart van de bevolking intussen gevaccineerd is, sluit het vaccinatiecentrum in De Bres op 9 september 2021.
Wie nog een tweede prik moet krijgen of nog gevaccineerd wil worden, verwelkomen we binnenkort in ons nieuw vaccinatiepunt op de parking van De Bres. Wanneer je kan langskomen in dit nieuwe vaccinatiepunt, lees je op www.vaccinatiezennevallei.be.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder